Nano Technologies

Nieuwe techniek voor het verwijderen van graffiti

Er wordt wel eens beweerd dat dit de technologie is van de 21ste eeuw. Een nanometer (nm) is een milliardste deel van een meter of het millioenste van een millimeter. Het oneindig kleine vindt ook toepassingen in de chemie. Chemtec Chemicals heeft een gamma van totaal nieuwe produkten op punt gesteld onder de naam “NANOSIGN”. Deze nieuwigheden zijn vooral gebaseerd op titanium en silicium, soms gecombineerd met hoogwaardige polymeren.

Deze coatings kenmerken zich door hun zelfreinigend vermogen of “easy to clean” en zijn geschikt voor het behandelen van alle mogelijke ondergronden : minerale, glas, metaal, hout, kunststoffen. De coatings gebaseerd op de nanotechnologie hebben een zeer kleine laagdikte, 3-5 micron (millioenste meter). Gevolg : het esthetisch uitzicht van de behandelde materialen wordt weinig of niet gewijzigd.

Andere voordelen : gemakkelijke applicatie en een hoog rendement: zie het gemiddeld verbruik bij elke versie hieronder.

Nano-Coatex I artikelcode 18500

Voor de anti-graffiti behandeling van “gesloten” ondergronden, waarop vaak tags worden aangebracht. Verbruik : ca. 40-55 m² per liter

Nano-Coatex II artikelcode 18800

Voor de anti-graffiti behandeling van “open” ondergronden, zoals minerale.

Verbruik : ca. 5-15 m² per liter

Nano-Coatex Cleaner artikelcode 18900

Voor het verwijderen van graffiti op een ondergrond, vooraf behandeld met Nano-Coatex I of II. Beschikbaar in spuitbussen.

Nano-voorreiniger artikelcode 18420

Hoog vuiloplossend vermogen bestemd voor de ondergronden die moeten behandeld worden met een product uit het gamma “NanoSign”.

Andere versies uit dit gamma:

  • Nano-U-Coat voor o.a. geschilderde ondergrond, aluminium.
  • Nano-Damwand voor o.a. Plastisol-beplating
  • Nano-Coatex Shield voor RVS, gecoate metalen
  • Nano-Wood voor houten ondergronden
  • Nano-Glas en Nano-Glas ZF (zelfreinigend)
  • Nano-Keramiek

Nano-Stonex artikelcode 18700

Watergedragen hydrofobeermiddel op basis van silanen : oleofoob en waterafstotend. Ook UV bestendig op lange termijn. Andere eigenschappen : waterdampdoorlaatbaar en nagenoeg onzichtbaar. Geschikt voor natuursteen, ook blauwe hardsteen, graniet, enz.

Verbruik : ca. 10-20 m² per liter.

SOS GRAFFITI blijft aan de spits in zijn gespecialiseerde activiteiten : het oplossen van alle graffiti-problemen, en dit sedert 1989.