Eigenschappen

Langdurige gevelbescherming

De eigenschappen van de beschermende producten

Verscheidene aspecten van de producten voor gevelbescherming zijn belangrijk. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kleur van de behandelde gevel niet veranderd, dat het product dat op de gevel aangebracht wordt dus de gevel niet kleurt.

Verder is eén van de belangrijkste eigenschappen van onze producten om graffiti te verwijderen en gevels te beschermen tegen graffiti, dat de waterdampdoorlatendheid van de beschermde materialen aanvaardbaar blijft. Dit aspect is naar voor gebracht bij de proeven opgezet door het W.T.C.B., een erkend laboratorium. De versnelde verouderingsproeven laten toe de doeltreffendheid van de bescherming gedurende minimum drie jaar te waarborgen.

De onderhoudswerken om graffiti te verwijderen kunnen worden uitgevoerd met de hogedrukreiniger, met heet water. Dit zorgt ervoor dat er geen verfoplossers meer nodig zijn om graffiti te verwijderen. Even effectief, en goed voor het milieu.

Hierboven ziet u een foto van drie appartementsgebouwen langs de P. Hymanslaan in Sint-Lambrechts-Woluwe. De vier gevels in architectonisch beton voor een totale oppervlakte van 800 m² werden behandeld tegen graffiti en tegelijkertijd beschermd tegen atmosferische vervuiling.

De bedoeling is om het contact te vermijden tussen de gespoten verf of viltstiftinkt, enerzijds, en de poreuze ondergrond, anderzijds. In de loop der jaren hebben we hiervoor gebruik gemaakt van verschillende producten, na tests bij het WTCB (zie voorbeeld). Het gaat over een polysaccharide, een wasproduct, een combinatie van was en hydrofuge, en een permanent systeem op waterbasis.

Laatstgenoemd product ZyLox bezit alle essentiële eigenschappen van een anti-graffiti behandeling :

  • Geen visuele verandering van het uitzicht van de behandelde gevelmaterialen
  • Een permanente bescherming tegen tags : deze worden uitgewist zonder de ZyLox te beschadigen, bij gebruik van Topper
  • is watergedragen dus milieuvriendelijk.

Al deze eigenschappen zijn bevestigd door proeven bij het WTCB. Het laboratorium van de NMBS heeft eveneens ZyLox getest. We zijn erin geslaagd om all werken, uitgevoerd met ZyLox, een tienjarige waarborg te geven, gedekt door een verzekeringscontract.

Besluit: we passen nog uitsluitend ZyLox toe als bescherming tegen graffiti. We voeren ook alle werken uit inzake verwijdering van nieuwe tags. Uw tienjarige garantie aan een redelijke prijs.