Het verwijderen van graffiti

Graffiti kan aantrekkelijk zijn, maar in de meeste gevallen ontsiert graffiti de uitstraling van het gebouw waarop het geplaatst is. Het zoeken naar oplossingen om de graffiti te verwijderen is in dit geval een logisch gevolg. Daarvoor bent u hier op de goede plaats.

Respect voor mens en milieu staat bij ons centraal. Wij verwijderen graffiti op een voordelige manier, en maken gebruik van milieuvriendelijke producten. Meer nog, wij kunnen uw gevel beschermen tegen toekomstige graffiti. Preventie tegen graffiti zorgt ervoor dat uw gebouw in de beste staat blijft.

Onze geschiedenis

In oktober 1989 organiseerde we onze eerste demonstratie inzake verwijdering van graffiti op een daartoe behandelde muur in het Ribaucourt metrostation in Brussel.

Er was veel belangstelling maar weinig mensen zagen een toekomst in deze gespecialiseerde activiteit. In die periode bleek weinig of geen budget beschikbaar om het probleem van graffiti te bestrijden.

Het heeft dan ook wat voeten in de aarde gehad om architecten, eigenaars, handelaars, enz. te overtuigen van de degelijkheid van onze benadering : de spuiters ontmoedigen door een systematisch en snel verwijderen van hun "handtekeningen" op de behandelde gevels...

Sinds die tijd houden we ons succesvol bezig met het oplossen van graffiti-problemen. Het verwijderen van verf of inkt, aangebracht op een poreuze ondergrond zoals natuursteen, is een moeilijke opdracht. Hoe deze sporen verwijderen, soms millimeters diep doorgedrongen? Vooral zonder beschadiging van de ondergrond. We bewijzen dat het mogelijk is.